Како да направите новогодишната шминка да ви трае цела вечер

Со цел да можете да уживате на новогодишната ноќ во опуштено дружење, наздравување, танцување и бакнување, ние подготвивме неколку едноставни трикови за тоа како да направите новогодишната шминка да ви трае цела ноќ.

  1. Пред да нанесете шминка, направете пилинг на целото лице и усните. По третманот нанесете крем или подгога која одговара на вашиот тип на кожа која притоа нема да го исуши ниту пак претерано измасти вашето лице. Откако ќе ја нанесете пудрата фиксирајте со безбојна пудра во прав. Ива ќе доведе вашата пудра да трае цела ноќ.
  2. Исто така и на очните капаци нанесете подлога за сенка, така што ќе спречите сенките да се насоберат и избледат во текот на ноќта. Пожелно е да користите водоотпорна маскара и eyeliner.
  3. Пред да нанесете кармин, премачкајте ги усните со малку лабело и после тоа ставете безбојна пудра во прав па отпосле нанесете го карминот. Тоа ќе спречи вашиот кармин да не се размачка и да трае подолго а при тоа вашите усни да не изгледаат суви. Вишокот кармин натапкајте го на хартиено марамче.

За крај испрскајте спреј фиксатор кој ќе направи вашата шминка да остане на своето место цела ноќ така што вие безгрижно ќе можете да уживате во забавата.