Астрономски календар

 Денеска е петок, 23 декември 2016 година, 358-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 8 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 59 минути,  а ќе зајде во 16 часот и 6 минути.

Денов трае 9 часа и 7 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 1 часот и 16 минути, а ќе зајде во 12 часот и 49 минути.