Нејмар го исполни сонот на тешко болно девојче

Откако на интернет се прошири видеото на кое болното девојќе Ана говори дека сон и е да го запозне Нејмар, Бразилецот и ја исполни желбата.

Најскапиот играч во историјата, Нејмар го исполни сонот на осумгодишното девојче кое има прогерија, доста ретка која предизвикува брзо стареење.

Девојчето пред неколку сними видео во кое говори како најголем сон и е да го запознае Бразилецот, уште тогаш бразилскиот магионичар одговори дека чим дојде во Бразил, ќе се запознае со неа, што и се оствари вчера.

Нејмар под сликата ги напиша зборовите на Ана Клара: Сонувајте колку можете, секогаш пробувајте. Никогаш не се откажувајте!