Се соблече гол за да ја инспирира Валеренга

Норвешкиот фудбалски тренер, Рони Деила, презеде очајнички мерки за да го инспирира својот тим Валеренга во битката против испаѓањето – со клучен тимски говор додека беше гол.

– Многу луѓе веројатно веќе ме виделе гол, изјави денеска Деила  за норвешките медиуми.

-Мораме да се забавуваме со сета сериозност, додаде тој.

Валеренга победи на натпреварот против Бран 2-1. Деила успеа да го подигне главниот тим за пет бода.