Владимир и Милош Марјановиќ на 16 октомври ќе сведочат за убиството на Јелена

Обвинителството во Белград закажа на 16 октомври сослушување на првите сведоци во истрагата против Зоран Марјановиќ.

Повик за сведочење е упатен за Теодора Крсмановиќ братучетка на Јелена, како и за таткото и браќата на Зоран Марјановиќ.

“Опасноста од влијание врз сведоците е отстранета, а скандалозно е што сослушувањето на сведокот е закажано еден месец по апсењето на осомничениот, бидејќи властите имаат обврска да дејствуваат во посебна итност”, рече адвокатскиот тим на Марјановиќ.