Збогум добра вило: Река од народ погребувајќи ја Дона Арес пееја нејзини песни

Веста за смртта на познатата босанска пејачка Азра Колаковиќ попозната како Дона Арес го потресе целиот Балкан.

Пејачката денеска беше погребана во Бихаќ, а неа кон вечното почивалиште ја испратија членовите на семејството, пријателите и бројните колеги од естрадата кои пееја нејзини песни.

Инаку пред погребот на пејачката се одржа и комеморација во нејзина чест на која се обратија голем број на незини блиски пријатели и колеги.

Пејачката почина завчера на 41 годишна возраст по долгата и тешка битка со ракот, а нејзината последна желба и беше таа да биде погребана во родниот град од каде и потекнува Бихаќ.