Слично како во Арачиново: Американците со камиони и автобуси ги изнесуваат терористите во Сирија (ВИДЕО)

Руските медиуми објавија видео како американските војници во сирискиот град Рагу со автобуси и камиони ги изнесуваат исламските терористи за да не бидат убиени од силите на Башар Ал Асад.

Оваа ситуација многу наликува на воениот конфликт во Македонија во 2001 година кога од селото Арачиното на сличен начин беа извлечени терористите кои мафтаа со бели знамиња.