Милевски : Овие играчи имаат капацитет за успешни квалфикации

Новата генерација на селекторот, Благоја Милевски покажа дека има квалитет и потенцијал да го повтори резултатот на своите претходници. Новиот квалификациски циклус за пласман на ново Европското првенство, кое во 2019 година ќе се одржи во Италија.

Предводникот на младите, кој дефинитивно знае како да ги мотивира фудбалерите, очекувано е задоволен од играта, од резултатот.

– Мора да кажам дека одигравме навистина одличен натпревар, а момците покажаа дека имаат квалитет и потенцијал да бидат максимално конкурентни и во овој квалификациски циклус. Може само да им честитам на начинот на кој одиграа во Ереван, и да кажам само едно големо БРАВОизјави селекторот Благоја Милевски.