Македонија домаќин на глобалниот самит на жени лидери „GWLS 2017“

Над 40 еминентни жени лидери во улога на панелисти и преку 300 учесници од пет континенти, креатори на јавни политики, дипломати, претставници на корпоративната елита, новинарството…, ќе бидат дел од глобалниот самит на жени лидери (Global Women Leaders Summit – GWLS 2017) што ќе се одржува денеска и утре во Скопје.

Која е идејата на платформата и врз што ќе биде фокусиран глобалниот самит погледнете во извештајот на Виолета Стоименова Наумоска.