Македонија домаќин на глобалниот самит на жени лидери

Над 40 еминентни жени лидери во улога на панелисти и преку 300 учесници од пет континенти, креатори на јавни политики, дипломати, претставници на корпоративната елита и новинарството беа  дел од глобалниот самит на жени лидери што се одржа во Скопје.