Божикен концерт на Македонската филхармонија

Македонската филхармонија денеска во Скопје ќе одржи Божикен концерт на кој како солист и како диригент, ќе се претстави светски познатиот виолинист Џулијан Рахлин.

Рахлин и оркестарот на Македонската филхармонија ќе изведат виенски маршеви, романтични увертири, популарни танци, љубовни теми, дела од Росини, Чајковски, Штраус, Глинка, Годовски, Крајслер.

Ивана Стојкова