„Центар сака да дише“: 30-годишни дрва жртва на желбата за профит на Жерновски

30 годишни дрва се жртва на желбата за профит на Жерновски, објавено е на ФБ групата „Центар сака да дише“.

-Нова сеча во Центар во режија на Жерновски. На градоначалникот Жерновски по важен му е личниот профит отколку здравјето на граѓаните и заштитата на животната средина, затоа без милосно издава одобренија за градба и сече повеќе годишни зимзелени дрва во Дебар маало за сметка на изградба на нови згради кои ќе ја гушат населбата и ќе го зголемуваат сообраќајниот хаос во центарот на градот.

30 годишни дрва жртва на желбата за профит на Жерновски.Нова сеча во Центар во режија на Жерновски. На градоначалникот…

Posted by Центар сака да дише on Mittwoch, 26. April 2017