Иванов: Македонија нема да прифати уцени, без отфрлање на платформата нема мандат

Претседателот Ѓорге Иванов е во посета на Унгарија. По средбите со претседателот на Унгарија Јанош Адер, се одржа прес конференција, на која Иванов уште еднаш повтори дека без откажување од тиранската платформа, нема да додели мандат за формирање на влада.