Каракамишева: ДИК режира филм за пролонгирање на кризата

ДИК стана орган којшто прави политичка фарса, филм со кој треба да се пролонгира политичката криза во Р. Македонија, изјави во гостувањето на ТВ Нова универзитетската професорка Тања Каракамишева.

– Навистина Државната изборна комисија премина во пародија, премина во еден орган кон наместо да се грижи за почитување на законите, за почитување на изборниот законик којшто е клучен тие да го почитуваат пред сѐ, за жал стана орган којшто сѐ повеќе прави политичка фарса, прави драма, прави филм или режира филм со помош на кој треба да се пролонгира политичката криза во Република Македонија, изјави професорката Каракамишева.