Пожар се заканува да пеплоса цело село во Македонски Брод (ФОТО)

Пожар се заканува да пепелоса цело село во Поречието. Во моментов гори од три страни на село Требовле општина Македонски Брод.

Селаните молат за помош, а во моментов е присутна само една цистерна на Противпожарната единица од Македонски Брод.

Фото: Фејсбук