СЈО врши притисок врз членовите на ВМРО-ДПМНЕ?

Се остваруваат најавите на владејачката ВМРО-ДПМНЕ за повикување на членови и високи функционери  на партијата да даваат изјави, сведочења или искази во Специјалното јавно обвинителство.

Деновие, многумина биле испрашувани од истражителите и обвинителите на Јанева за нинвната партиска припадност и дали давале донации за партијата, велат дел од повикуваните. Некои се жалат и од начинот на кој биле третирани…

Јана Јосифоска