Струмица се гуши во загаден воздух

Ситуацијата со загадениот воздух во Струмица е се полоша секој ден.

Како што обвинуваат од општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ, градоначалникот и локалната самоуправа што ја раководи, не се презема ниту една мерка која би влијаела на намалување на тоа загадување.

Родне Деловска