Вакнин: CNN ќе објави резултати од излезните анкети

„Си Ен Ен ќе ги објави резултатите од излезните анкети, односно анкети кои што ги спроведува компанија Едисон Консалшан“, истакна Сем Вакнин.

Тој посочи дека Си Ен Ен интервјуира околу 1000 луѓе низ целиот САД и ги прашува како гласале врз основа на излезните анкети кон кријат национален профил и ги објавуваат резултатите

Вакнин додаде дека оваа анкета е 100 % поголема од било друга анкета спроведена во САД.

Сем Вакнин заедно со Сашо Клековски и Даниел Стојановски гостуваше во „Специјалното Отворено Студио“ на ТВ Нова посветено на американските избори за претседател.