Во понеделник пресуда за Заев за објавените бомби

Во понеделник ќе биде позната пресудата за лидерот на СДСМ Зоран Заев, по приватна тужба на Виктор Цветковски, генерален секретар на ГРОМ, заради нелагално прислушување и објавување на разговорите во т.н. „бомби“ на прес конференција на СДСМ во Куманово.

На денешното рочиште во кумановскиот суд, на кое не присуствуваше Заев, бранителите дадоа завршни зборови и побараа од судот да донесе правилна одлука.

Христина Николова