Заев: Се бара ново име за Македонија

Се наѕира ли брзо решение на спорот за името.Премиерот Заев вели дека се бара ново име на државата а грчките медиуми откриваат  дека спорот ќе се се реши во првата половина на следната година а Македонија ќе стане членка на НАТО на самитот во јули.

Игор Чавески