На премиерот му се допаѓа предлогот „Александар Велики“ да стане „Киро Глигоров“

Прашан за идејата за преименување на Скопскиот аеродром во „Киро Глигоров“, премиерот Заев рече дека на прва рака му се допаѓа, но оти оти тој е само еден од граѓаните и сака да ги слушне нив.

– На прва рака ми се допаѓа идејата. Сакам да ги слушам внимателно граѓаните, нека се развие дебата, ние им стоиме на располагање на граѓаните да им служиме во целост, рече Заев