Дел од корисниците на улиците „Струмјани“ и „Козле“ утре два часа без струја

Potrosnja struje u Srbiji dostigla je 2. februara rekordan dnevni nivo od 157,25 miliona kilovat sati, saopstilo je danas Javno preduzece Elektromreza Srbije. Tme je nadmasen rekordan prenos struje za potrebe kupaca na srpskom trzistu, posto je prethodni maksimum od 156,6 miliona kilovata, zabelezen 31. decembra 2010. godine. Uz vest Bete. (BETAPHOTO/NENISKA/DS)

Од 9 до 11 часот утре без струја ќе бидат корисниците од ул. Струмјани бр. 30  и ул. Козле бр. 83 и бр. 85. во општините Ѓорче Петров и Карпош.

Регионалниот центар за управување со кризи информира дека според известувањето од  ЕВН Македонија а.д., прекинот во напојувањето со електрична енергија  е поради закажани технички зафати во системот.