Во Штипскиот Зоо парк на сите животни им е удобно

И на температури под нулата нема криза за животните во Зоо паркот во Штип.

Од таму најавуваат дека е направена проверка на грејните тела со кои се топлат просториите, а збогатена е и исхраната која одговара на зимски услови.

Зоо паркот во Штип функционира две години и е живеалиште на десетици животни…

Александра Ѓеорѓиева