Што извикува грчката војска: Излези Александар, ти го крадат името (ВИДЕО)

Грција вчера го прослави националниот празник попознат како „Охи“ кога во 1940 година се спротиставиле да влезат во фашистичкиот фронт. По тој повод, грчката армија парадираше по улиците во Солун каде не пропуштија да го споменат Александар Велики.

„Александре разбуди се и дојди да видиш!
Името го крадат на твојата света земја“
рецитираа меѓу другото, војниците кои маршираа.