Уживаат во луксуз: Ова се децата на Ердоган (ФОТО)

Турскиот претседател Реџеп Таип Ердогани и неговата сопруга имаат четири деца. Ќерките Езру и Сумеј и синовите Бурак и Билал

Неговите деца се познати по хуманитарната работа и назначувањето на образованите на турската жена како и на лицата со инвалидитет.

Синот Билал е познат по својот раскошен живот и се најде сред скандал за корупција за перење пари во Италија.Најстариот наследник на Ердоган, Ахмет, има 38 години и е бизнизмен за пример и е на чело на компанијата”MB Denizcilik”