Вистината за бомбардирањето: НАТО во Србија исфрлил 15 тони нуклеарен отпад

НАТО го искористил бомдардирањето на Србија во 1999 година да се ослободи од силниот радиоактивен отпад од своите електрани, пишува „Информер“.

Овие радиоактивни материи директно влијаеле на пораст на лица со карциом, посебно на југот на земјата.Кога материите ќе се залепат под тлото на земјата кородираат и се шират преку земјата и водата додека преку прашината се шират и во воздухот.

NAЛуѓето кои тоа го дишат најчесто заболуваат од рак на белите дробови, коските и на лимфните жлезди.