Ова треба и кај нас: На ваков пешачки премин во Исланд сите прикочуваат (ФОТО)

Исланѓаните измисија оригинален начин да ги принудат несовесните возачи задолжително да застануваат на пешачките премини.Тие направија премин кој е во 3Д и кога возачите ќе се приближат до него изгледа како „зебрата“ дека ќе удри во нивниот автомобил.

Оригинално, нема што.