Поглед од дрон: Како денес изгледа Алепо?

Алепо претрпе бројни напади и беше мета на жестоки пресметки меѓу завојуваните страни неколку години.

Снимка од дрон ги прикажува последиците од повеќегодишната војна во Сирија.

Војната во Сирија одзеде повеќе од 250.000 животи, a повеќе од полoвина жители побараа прибежиште во други земји низ светот, со тоа што најголем дел од бегалците се населија во Европа, додека децата во земјата се лишени од образование, здравствена нега и соодветна исхрана.

Drone video reveals huge destruction of Aleppo – Syria’s largest city.

Posted by BBC News on Wednesday, March 30, 2016