Трамп сепак ќе ги објави сите документи за убиството на Кенеди

Американскиот претседател Доналд Трамп соопшти дека побарал објавување на сите документи во врска со убиството на претседателот Џон Кенеди во 1963 година освен оние во кои се имиња и адреси на лица кои се уште се живи.

– По консултации со генералот Кели, ЦИА и други агенции, ќе ги објавам сите документи во врска со убиството на Кенеди, освен оние што содржат имиња и адреси на луѓе кои се уште се живи, објави Трамп на Твитер.

Тој додаде дека тоа го прави за дас е оствари целосна транспарентност и да се прекинат сите теории на заговор. Претходно, тој наведе дека неколку илјади документи ќе останат со назнака – тајно.