Ако ве повика овој број на Вибер, никако не се јавувајте!!

viber-logo-420x240

Веќе подолго време корисниците на Вибер се жалат дека добиваат повици од бројот +266696687, а сега е откриено и што може да ви се случи ако се јавите.

Наводно, доколку се јавите на споменатиот број, хакерите лесно би можеле да ве следат на Вибер.

Тоа значи дека би можеле да добијат пристап до вашите податоци кои ги разменувате со пријателите.

Корисниците на Вибер се советуваат никако да не се јавуваат на непознати броеви.