Автопилот на Тесла за 40% ги намалува сообраќајните незгоди

Автопилотот на Тесла за 40% ги намалува сообраќајните незгоди.

Во продолжение слушнете каков епилог имаше истрагата за судирот на 7-ми мај во кој загина возачот кој управувал со автопилотот кога се судрил со трактор со приколка.

Габриела Додевска