Првото тест-возење на кинескиот автобус кој се движи над останатиот сообраќај

Неверојатниот кинески автобус кој ќе се движи над другиот сообраќај,го имаше првото тест-возење по улиците на Џинхуангдао во Кина.

TEB за прв пат се најде во медиумите во мај годинава, откако прототипот дебитираше на 19-тото издание на кинескиот интернационален саем за технологија.

Концептот има за цел да го реши проблемот со метежот во сообраќајот затоа што буквално ќе се движи над другите возила.

Александра Велинова