Робот коишто ќе им помага на аутистичните деца

Иновација која ќе им помага на аутистичните деца.

Имено, создаден е робот кој во моментов се продава само преку телефон, за кратко време ќе се најде и во продажба и тоа по цела од 699 долари.

Иако цената не е нималку ниска, сепак неговите изумители, велат дека овој робот не е само обична играчка, туку станува збор за можност со која собраните податоци ќе се анализираат и ќе може да се види напредокот на децата.

Габриела Додевска