Вештачка интелегенција ќе го предвидува точното време на срцев удар

Вештачката интелегенција ќе го предвидува точното време на срцев удар.

За прв пат компјутерите ќе проценуваат срцеви наоди за прецизно да утврдат колку ќе живеат пациентите.

Александра Велинова